Cape Cod módszertan

A Cape Cod módszertan ülések sorozatán keresztül működik, a tanácsadók a résztvevők meetingjein vesznek részt. A módszertan használható együttműködés-fejlesztésben és készségfejlesztésben egyaránt.

A folyamat a résztvevők és a tanácsadók közötti szerződéskötéssel kezdődik.  Minden ülésen az alábbi folyamaton megyünk végig:

Az ülés felvezetése – IZGALOM!

A résztvevők üdvözlése után a tanácsadók elmondják, hogy milyen folyamatban fognak dolgozni az ülés során, elmondják a résztvevőknek, hogy a visszajelzések alapja a résztvevők beszélgetése, interakciói. Ezt a beszélgetést fogják a tanácsadók időről időre megszakítani, hogy a látottak alapján visszajelzéseket adjanak.
A tanácsadók a bevezetés során olyan biztonságos helyzetet és atmoszférát teremtenek a résztvevők számára, amelyben minél inkább meg tud majd jelenni a kliens rendszer interakcióinak mintázata. A folyamat tisztázása után a tanácsadók háttérbe húzódnak.


A beszélgetés megfigyelése I. – TÜRELEM!

A résztvevők elkezdik beszélgetésüket a számukra éppen fontos, aktuális témák mentén. A tanácsadók eközben figyelik a résztvevők interakcióit, azt keresik, hogy hol, miben rejlik a csoport erőssége, emellett figyelemmel kísérik azt is, hogy mi az, amit a résztvevők ritkán vagy kevéssé csinálnak.

A megfigyelés pontosan annyi ideig tart, amennyi szükséges ahhoz, hogy az erősség vissza-visszatérően, adatokkal alátámaszthatóan megjelenjen.


A tanácsadók konzultációja I. – MEGVAN A MINTA!

Egy idő után a tanácsadók megállítják a résztvevők beszélgetését, és maguk között konzultálnak arról, hogy milyen erősséget és mintázatot láttak vissza-visszatérően. A konzultációt természetesen a résztvevők is hallják.


A tanácsadók visszajelzése I.  MIT SZÓLNAK A RÉSZTVEVŐK?

A konzultáció eredményét a tanácsadók néhány mondatban összefoglalva a résztvevők felé is elmondják. A tanácsadók visszajelzése bőségesen alá van támasztva viselkedési adatokkal.
Miután a tanácsadók elmondták a visszajelzésüket, megkérdezik a résztvevőket arról, hogy milyen érzés volt hallani a visszajelzést és mondott-e valami újat számukra a működésükkel kapcsolatban. A résztvevők ezután továbbfolytatják beszélgetésüket, a tanácsadók pedig ismét háttérbe vonulnak, és folytatják a megfigyelésüket.


A beszélgetés megfigyelése II. – NÉZZÜK TOVÁBB!

A tanácsadók továbbra is figyelemmel kísérik a résztvevők erősségének vissza-visszatérését, valamint elkezdik azt is figyelni, hogy a résztvevők a visszajelzések tudatában módosítanak-e az interakciók módján.


A tanácsadók konzultációja II. – MIN ÉRDEMES VÁLTOZTATNI?

A megfigyelések alapján a tanácsadók ismét megszakítják a beszélgetését, konzultálnak a látottakról és megfogalmazzák, hogy miben látnak fejlődési lehetőséget.


A tanácsadók visszajelzése II. – ÉS MOST MIT SZÓLNAK A RÉSZTVEVŐK?

A tanácsadók visszajelzést adnak a konzultáció eredményéről. Majd ismét kilépnek a beszélgetés teréből, és tovább figyelik a beszélgetést.


A beszélgetés megfigyelése III. – LESZ-E VÁLTOZÁS?

Ha a tanácsadók a visszajelzés ellenére nem látnak változást az interakció módját illetően, akkor javasolnak egy olyan kísérletet, ami lehetővé teszi hogy a résztvevők kipróbálják az interakció más formáját is. A kísérlet rendszerint egyszerű és egy apró változtatás kipróbálását javasolja.


A kísérlet –LÉPJÜNK EGYET ELŐRE!

A tanácsadók segítenek a javasolt új interakció kipróbálásában. A kísérlet lezajlása után megbeszélik a résztvevőkkel, hogy mit tanultak illetve mit nem tanultak belőle, majd lezárják a kísérletet.


Az ülés zárása – MÁRA ENNYI!

A tanácsadók az előre tervezett idő lejárata után lezárják az ülést és elbúcsúznak.

Az ülések egymásra épülnek – a résztvevők folyamatosan visszajelzést kapnak arról, hogy az elmúlt alkalmakon tanultakat mennyire sikerült beépíteniük működésükbe. 

 

A Cape Cod Modell előnyei:
  •     Első lépésben megerősítést ad, azt emeli ki, hogy miben rejlik az adott csoport erőssége.
  •     Világos keretet, tiszta struktúrát ad a folyamatnak. Az egyes alkalmak újra és újra ugyanazon forgatókönyv szerint zajlanak le.  
  •     Transzparens a résztvevők számára. A tanácsadók visszajelzéseiket a csoport előtt beszélik meg.(A Cape Cod módszertan alkalmazásához két tanácsadó jelenlétére van szükség.)
  •     A résztvevők önmagukhoz és nem egy abszolút mércéhez képest kapnak visszajelzést.
  •     A résztvevők a tanácsadók visszajelzéseiből annyira reagálnak, ami számukra befogadható. 
Új Magyarország Fejlesztési Terv