DISC / PIAV kérdőív

Ugyanazt a dolgot sokféleképpen csináljuk, kérdőíves visszajelzés a viselkedési stílusról és értékekről.

A DISC egy internet alapú, online-kérdőív, amely az egyén munkahelyi viselkedési stílusát méri fel


DISC rendszer kiindulási pontja, hogy a viselkedést a problémák és döntések, az emberek, a változások, valamint a szabályok kezelésének módja határozza meg. Mindezek kombinációjából alakul ki a mindennapjainkban megfigyelhető viselkedési stílus.


A kérdőív alapján készülő egyéni riport visszajelzést ad arról, hogy hogyan tudunk kommunikálni, együttműködni a különböző viselkedési stílusú emberekkel, mire érdemes figyelnünk, amikor más típusú emberekkel dolgozunk együtt, milyen tipikus stílus különbségek vannak, és ezek jellemzően milyen konfliktusokat okozhatnak.

A kérdőívet egyaránt alkalmazzuk egyéni visszajelzésekhez, illetve csapatok részére, a tagjainak eredményeit összegezve elkészítjük a csapat „képét”.


A riportban megjelenik az egyén természetes stílusa, tehát az, ahogyan természeténél fogva viselkedik, másrészt pedig a felvett stílusa, az, ahogyan a külvilág felé megjelenik, amilyen viselkedést szükségesnek érez ahhoz, az adott munkakörben sikeres legyen.


A DISC kérdőívet együtt alkalmazzuk a PIAV Személyes érték/attitűd kérdőívvel. Míg az előbbi eszköz a hogyanra, a PIAV a miértekre ad választ. A riport visszajelzést ad az egyén belső motivációjáról és a belső értékekről, amelyek a mindennapi munkavégzésének hajtóerejei.


A DISC/PIAV kérdőíveket jellemzően fejlesztési folyamatok elején alkalmazzuk, különösen akkor, amikor az adott csapat nincsen tréningekhez, visszajelzéshez szokva és hasznosnak tartjuk, hogy egy megfogható, konkrét kiindulópontunk legyen. Ugyanakkor önismereti tréningek, coaching folyamatok és együttműködés-fejlesztés kiindulópontjaként is remekül alkalmazható az eszköz. A kérdőív kitöltő rendszert partnerünk biztosítja.

Új Magyarország Fejlesztési Terv