Outdoor tréning

Az outdoor gyakorlatok fő sajátossága, hogy az élmények nagy intenzitása miatt mód van a magatartás olyan mélységeiben is tapasztalatokat szerezni (és ezáltal elősegíteni a pozitív változást), melyek már a viselkedésváltozás és a fejlődés gyökereihez is eljutnak, és emiatt támogatják a résztvevők későbbi tanulási és fejlődési esélyeit.

Ilyenek pl. az önértékelés, a sikerorientáció, a nagyobb, reálisabb önismeret, a társas kapcsolatok megfelelőbb kezelése: segítségnyújtás másoknak és segítség kérése másoktól, tolerancia, együttműködési készség fejlődése stb.

 

Az outdoor gyakorlatok legfontosabb erősségei az intenzív, mély és a magatartás egészére kiható tapasztalatok és pozitív változások. Ezek a fejlődési és tanulási motiváció olyan megerősödését eredményezik, amely jó alapot ad azokhoz a tréningekhez, melyek valamely speciális területen (kommunikáció, vezetés, értékesítés stb.) kívánnak változást elérni.

 

Az outdoor tréningek a változáshoz szükséges alapkészségeket és motivációt fejlesztik. Az outdoor feladatok végrehajtásakor a résztvevőkben tudattalanul is megjelennek a hétköznapi működésre jellemző egyéni és csoportos magatartási minták (problémamegoldás, kommunikáció, motiváció és vezetés). A gyakorlatok során szerzett tapasztalatok feldolgozása köti össze a tréning élményeit a munkahelyi működéssel. Tréningjeinken elsősorban a résztvevők számára alacsony kockázatot és közepes fizikai megterhelést igénylő gyakorlatokat alkalmazunk. Ha a fejlesztési igények különleges helyszíneket vagy gyakorlatokat kívánnak meg, együttműködő partnerünk a Survive All.

Új Magyarország Fejlesztési Terv