HR Business Partner kutatás Záró Workshop beszámoló



2013.10.25. Az eredmények közös feldolgozása, validálása, hasznos visszajelzések, jó beszélgetések és közös továbbgondolás – ez jellemezte HR Business kutatásunk Záró Workshopját, melyet október 25-dikén tartottunk a kutatásban vizsgált vállalatok részvételével.
 

 „Minek nevezzelek?”- A kutatási eredményeket bemutató nyitó prezentációban Bokor Attila, a kutatás vezetője elmondta, hogy a HR Business Partner szerepkör alatt nagyon különböző gyakorlatokat működtetnek a vizsgált cégek, mind a teljes HR szervezeti modell, mind pedig magához a Business Partner szerephez tartozó elvárások és felelősségek tekintetében. A gyakorlatban legalább három eltérő jellegű HR BP szerep is létezik: az informális keretek között, személyes erőből dolgozó generalista Business Partner, a vezetők mellett az operatív vezetőtámogatástól az üzleti partnerségig terjedő skáláért felelős Vezetőtámogató Business Partner és a függetlenebb, belső tanácsadó szerepet betöltő Ulrich Business Partner.
   


                          



Melyik modellt működtessem? - A kutatási eredményekből kiderült, hogy az Ulrich modell alapú business partner szerep összességében több lehetőséget teremt a többi modellhez képest (például egyértelműen jobban megvalósul a partneri együttműködés, a business partnerek inkább tanácsadóként látják magukat), azonban a vezetők alacsonyabb szintű ügyfélorientációt és támogatást élnek meg, és az is kérdés, hogy a hazai nagyságrendben egyáltalán lehetséges-e kialakítani a teljes Ulrich modell működési logikáját. Az eltérő modelleket érdekes volt összehasonlítani különböző tényezők mentén (például az elégedettséget, a business partner és a vezető közötti kapcsolatot, a business partneri szerep elvárt kompetenciáit tekintve), a prezentáció végén pedig hasznos tanácsokat kaptunk arra nézve, business partnerként hogyan működhetünk jól a saját modellünkben.

A nyitó prezentációt itt tekintheted meg:




A prezentáció után a résztvevők mini workshop keretein belül kezdték el az eredmények feldolgozását és közös továbbgondolását a kutatócsoport tagjainak, Echter Edina, Csentericsné Arnold Zsuzsanna, Killeen-Kőrös Anikó, Virág Orsolya vezetésével. A kiscsoportok a következő izgalmas behívó kérdések mentén alakultak meg: 

Vezetésfejlesztés: Tyúk vagy tojás – Előbb a vezetők változzanak, vagy majd a BP-k változtatják őket?
Lehet-e, érdemes-e tiszta HR BP szerepet létrehozni modelltől függetlenül? 
Canvas:Mi a HR-nek az értékajánlata? Milyen tevékenység és készség szükséges a megvalósításhoz? 



      



A Záró Workshop ránk nagyon inspirálóan hatott, jó volt újra találkozni és közösen gondolkodni a kutatásban résztvevőkkel. Ezúttal is köszönjük a részvételeteket, illetve a Magyar Telekomnak a helyszín biztosítását!

A végső eredményeket 2014 elején fogjuk bemutatni egy tágabb körben, mi már nagyon várjuk!



                              

Új Magyarország Fejlesztési Terv