HR Business Partner Workshop-ok Bécstől Debrecenig

2014. 03.04. Az elmúlt időszakban több vállalat HR csapata is megkeresett minket azzal az örömteli felkéréssel, hogy egy-egy workshop keretében mutassuk be röviden a HR Business Partner kutatásunk eredményeit, és az eredményekből kiindulva beszélgessünk az őket különösen érdeklő témák mentén. Ezekből az élményeinkből, benyomásainkból merítünk a következőkben, a teljesség igénye nélkül.Decemberben Bécsben, az ERSTE regionális HR offsite-on vettünk részt, ahol a beszélgetés többek között a HR Business Partner szerepkör egyik fontos kérdéséről, a stratégiai és az operatív/ adminisztratív feladatok arányáról szólt. Milyen elvárásai vannak e tekintetben az érintetteknek? Hogyan egyeztethetőek össze a Business Partnerek vágyai és a HR igazgatók fejében élő elvárás a realitással? Mi fontos a vezetőknek, és hogyan tud erre hatni a HR? Hogyan kerülnek háttérbe a stratégiai szintű feladatok a napi munkavégzés során megjelenő, jellemzően operatív szintű támogatás túlsúlyában?
A bécsi találkozón jól éreztük magunkat, érdekes és hasznos beszélgetésben vettünk részt. A résztvevők visszajelzései alapján kutatásunk eredményei nemcsak a hazai környezetre jellemzőek, hanem nemzetközi szinten is releváns témákat és kérdéseket vetnek fel.

Nemrég Debrecenben voltunk előadni, az ott dolgozó és a téma iránt érdeklődő HR-esek számára - ezúttal is köszönjük a TEVA HR csapatának a vendéglátást! A workshop-on az eredmények bemutatása kapcsán újra azt éltük meg, hogy akár a szervezeti modell, akár a szerep betöltéséhez szükséges egyéni vágyak és kompetenciák mentén nézünk rá a témára, akár azt vizsgáljuk, hogy hogyan kezelik különböző szervezetek az adminisztrációs és operatív munkát – nincs jó, vagy mindenki számára „A legjobb” megoldás. Az izgalmas válaszok mellett újabb kérdések születnek, ahogy minden résztvevő a saját üzleti környezetéhez, struktúrájához, stratégiájához leginkább illeszkedő megoldást keresi. Ez az alkalom ismét megerősített minket abban, hogy van igény a különböző vállalatokban dolgozó Business Partnerek és HR-esek részéről arra, hogy összeüljenek beszélgetni, közösen gondolkodjanak és megosszák egymással tapasztalataikat – és ezáltal fejlesszék saját magukat, működésüket, szervezetüket.

Mindezen tapasztalatokkal a zsebünkben még nagyobb izgalommal készülünk a március 20-i Fórumra, ahol a HR Business Partner kutatásunk eredményeit közel 120 résztvevővel fogjuk megosztani és feldolgozni - reméljük, hogy hasonlóan izgalmas és tartalmas beszélgetések, összetalálkozások keretében!


Új Magyarország Fejlesztési Terv