HR Business Partner fejlesztő program


2017 őszén újra indul a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete és a hazai szervezetfejlesztsi piac meghatározó szereplői, a Flow csoport és az OD Partner stratégiai szövetségben megvalósuló HR Business Partner fejlesztő program. 
Jelentkezési határidő: 2017. július 15.

HRBP program ismertetőKépzési Témák  - Highlight

 


Miért van szükség a HR Business Partner szerepre?

 

Tudnak-e HR vezetők, szakemberek kellő tudatossággal megoldást találni a gazdasági, környezeti változások, trendek által hozott befolyásoló tényezőkre, vagy legfőképp anyavállalati nyomás hatására, kényszerből reagálnak?

Környezeti, gazdasági változások és trendek, melyek sürgetik a HR szervezet hozzáadott értékének megerősítését vagy akár újragondolását:

 Számos cégnél csalódást keltett jó néhány korábbi HR kezdeményezés – kultúrafejlesztések, teljesítménymenedzsment programok, vezetőfejlesztési akciók - üzleti célokhoz való hozzájárulásának megítélése.

 A válság hatására bevezetett általános költségcsökkentési erőfeszítések nyomás alá helyezték a HR szervezetek vezetőit is. 

 Ahogy más vállalati funkciókban – például beszerzés, IT, ügyfélszolgálat, stb. – korábban már megtörtént: a standardizálási, automatizálási informatikai fejlesztések lehetőséget teremtettek a HR tranzakcionális tevékenységeinek átalakítására. 

 Beindult egyes HR adminisztrációs, illetve támogató tevékenységek kiszervezése vagy legalábbis belső szolgáltató központokba történő összevonása.

 Új globális/regionális üzleti, szervezeti modelleket vezettek be a multinacionális cégekben. Ezeknek egyik jellemző példája a „clusteresedés”, melynek során HR szakmai és vezetési tevékenységek a lokális szintről a régió szintjére kerültek. 

 Egyre határozottabb igény formálódik a HR felé, hogy elsősorban ne a munkavállalókat, hanem a szervezetet és a vezetőket helyezze működésének fókuszába.


Tudtad, hogy az üzleti gyakorlatban többéle HR Business Partner szerep is létezik?

Az OD Partner Kft. által végzett Business Partner kutatás eredményeinek számbavételekor a legfontosabb kiinduló megállapítás a következő: a HR Business Partner elnevezés alatt legalább 3 jelentősen eltérő célrendszerrel, előfeltevésekkel és szervezeti megoldásokkal rendelkező modell azonosítható ma Magyarországon. E három alapvető modell közül 2 egy evolúciós út egymás utáni lépéseinek tekinthető (Generalista BP és Vezetőtámogató BP) és létezik egy harmadik megoldás (az Ulrich BP), amely teljes újragondolást, azaz revolúciót jelent nem csak a HR Business Partner szerepet, hanem a teljes HR működést illetően.

A HR Business Partnerek üzletfejlesztő tevékenységeire a leggyakrabban a következő példákat hozták a megkérdezettek:
 A felső vezetői team tagjaként nem csupán a HR jellegű kérdésekhez szólnak hozzá, hanem a saját egyedi szempontjaikat technológiai, pénzügyi, szervezési kérdések kapcsán is megjelenítik, szükség esetén akár „challengelve” is az üzleti vezetők gondolkodását.
 Részvétel konkrét üzletfejlesztési akciókban, kiemelkedő szerep valamilyen üzleti tevékenység, technológia beindításában, hazánkba  telepítésében, vagy továbbfejlesztésében.
 Változási projektekben a folyamat felgyorsítása, az ellenállás kezelése és a belső energiák mozgósítása változásmenedzsment eszköztárára és  szervezetfejlesztési (OD) szemléletére alapozva.
 Vezetők fejlesztése: újonnan kinevezett vagy felvett vezetők beillesztése, vagy általánosabb vezetőfejlesztési folyamatokban a vezetők People  Menedzsment tudatosságának és a kapcsolódó kompetenciáknak az erősítése.
 Teljes szervezetre kiterjedő tehetség és karrier menedzsment programok, vagy akár egy konkrét tehetség megtartása és mozgatása.
 A HR folyamatokban, rendszerekben kezdeményezett innovációk is, a rugalmasság, gyorsaság vagy költséghatékonyság erősítésére.

A kutatást 2013-ban folytattuk le a több mint 40 cég résztvételével.
További információk: http://www.odpartner.hu/hr/hr_business_partner_forum_2014/bovebben_a_temarol/htmls/bovebben_a_temarol

Kiknek ajánljuk a programot? 
- kiforrott HR rendszerekkel rendelkező, nagyobb multi frissen kinevezett HR BP-ének (ill. potenciális HR BP-jének)
- kis-közepes magyar/multi cég HR manager-ének, egyszemélyes HR igazgatójának
- nagy magyar állami cég HR-esének (ahol még nem is biztos, hogy HR BP-nek nevezik), ahol mostanában akarják felépíteni a stratégiai HR-t 
- vidéki cég HR-esének (aki talán még kevésbé van benne a budapesti kapcsolatrendszerben, ezáltal tudásmegosztásban, információcserében) 
- olyan vezetőknek, akik a HR irányába szeretnének karriert váltani. 

A programbemutatót (pdf) itt töltheti le
A jelentkezés módja és feltételei:
A jelentkezés benyújtására elektronikus úton (noemi.szabo@uni-corvinus.hu), levélben vagy személyesen van lehetőség. A jelentkezési laphoz csatolandó dokumentumok: végzettséget igazoló oklevél magyar és angol nyelvű változatának másolata (amennyiben utóbbi kiállításra került), nyelvvizsga másolata (amennyiben rendelkezik vele), önéletrajz, regisztrációs díj befizetési igazolása. Egyéb: A képzés magyar nyelvű, a szakirodalmak és esettanulmányok esetenként angol nyelvűek, ezért egy középszintű angol nyelvű olvasási készség elvárt. Motivációs levél.

 
Regisztrációs díj összege: 5.000,-Ft. A regisztrációs díj befizetésének határideje a jelentkezés napja. 
A regisztráció díját a Budapesti Corvinus Egyetem alábbi bankszámlaszámára kell átutalni: 10032000-00282857-00000000
Budapesti Corvinus Egyetem 1093 Budapest, Fővám tér 8. 
A befizetésen közleményként kérjük feltüntetni az alábbiakat: Regisztrációs díj (223610)      Jelentkező neve

 
A képzés finanszírozási formája: önköltséges
Az önköltség díja: 395.000 Ft/félév
A képzés díját a munkáltató átvállalhatja.

Örömmel adunk további információkat, keresse Bokor Attilát: attila.bokor@odpartner.hu vagy a +36 20 395 4855-ös telefonszámon


 

Új Magyarország Fejlesztési Terv