A fórum célja
 
Nemzetközi és hazai szintéren is a HR szakma központi kérdése az üzleti alapú működés, valamint partneri részvétel kialakítása az üzleti értékteremtésben, a versenyképesség növelésben. Az OD Partner Kft. a 2013. évben országos szintű, a magyar gazdaság számos jelentős szereplőjét bevonó kutatást folytatott a HR Business Partner területet érintő legfontosabb kérdésekről. A kutatás eredményeinek bemutatása mentén a szakmát leginkább foglalkoztató kérdések megvitatására hoztuk létre a HR – Business Partner Fórum 2014 rendezvényt.

Az esemény az előadások és szekciók keretében az alábbi, sokak számára ismerős kérdésekre kínált megoldásokat, mutatott irányt HR vezetők és Business Partnerek segítségével a HR Business Partner kutatás tapasztalatai alapján:

 Milyen utakon fejlődik a HR szervezet és működés? Példákat hallhatunk a fokozatos építkezés-evolúciós, és a koncepcionális változás - revolúciós utat bejáró cégek HR vezetőitől.

 Honnan jönnek és milyen fejlesztés révén válhatnak sikeressé a HR Business Partnerek? Az üzleti területről érkezők, vagy a HR szakmai múlttal rendelkezők sikeresebbek-e?

 A HR területen dolgozók miként válhatnak az üzleti vezetők partnerévé, milyen együttműködési csapdákat érdemes kikerülni? 

 Miként teremthetők meg a modell működéséhez szükséges alapfeltételek: önkiszolgálás, eHR megoldások, szolgáltató központok, lean folyamatok?

 Miként valósítható meg a támogató együttműködés a 3 lábú - Center of Excellence, Shared Service Center és HR Business Partnerek - HR szervezetben? 

 Tényleg számít a méret? A kis és közepes méretű szervezetek miként fordíthatják le, és alkalmazhatják a nagy méretre kitalált modelleket és élenjáró gyakorlatokat?

A kutatásban részt vevő cégek: 

BAT, Borsodi Sörgyár, CIB Bank, Citibank, Coca-Cola, Danone, Deloitte, DHL, Douwe Egberts, Egis, Electrolux, ELMÜ, E.On, Ernst&Young, Erste Bank, GE Capital, Budapest Bank, GE Lighting, GSK Bio, ING Bank, Invitel, K&H Bank, KPMG, Magyar Telekom, Metro, MKB, MOL, Morgan Stanley, Nokia, Philip Morris, Raiffeisen Bank, Richter, Sanofi, Sanoma, Siemens, Sykes, Syngenta, Telenor, Tetra Pak, T-Systems, Unicredit Bank, UPC, Visteon, Vodafone, XeroxÚj Magyarország Fejlesztési Terv