Császár Csaba

Szervezetfejlesztési tanácsadó, partner


Szeretek építkezni, aktívan benne lenni abban, amikor létrejön valami új. És közben jól esik csak úgy nézelődni is…Tanácsadói munkámról

Izgalmasnak és érdekesnek is tartom a komplex változásokat, legszívesebben egész szervezeteket érintő, rendszerszemléletű változási és vezetésfejlesztési projektekben dolgozom. A berögzült egyéni és szervezeti működési modellek megértésében és meghaladásában támogatom ügyfeleinket, hogy erősödhessen az önszerveződést támogató, párbeszédre építő működés.

Ügyfeleink jövőkép-alkotási, változáskezelési és leadership fejlesztési programjaiban szívesen építek a változásokban érintettek széles körének bevonására és megdolgoztatására, hogy együtt tudják kibontakoztatni a bennük rejlő potenciált.

Fontos számomra a nemzetközi kitekintés, több nemzetközi szakmai network tagjaként rendszeresen veszek részt szakmai rendezvényeken itthon és külföldön egyaránt.

  

Önismereti és szakmai képzések

2009-2010 International Organization and Systems Development Program 

2000-2002 IBS szervezetfejlesztő-szupervizor képzés

1988-1993 Budapesti Corvinus Egyetem (abban az időben Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem)


Rendszeresen veszek részt különböző önismereti és szakmai fejlesztő programokon.


Szakmai tapasztalataim

A 90-es évek második felében több felvásárlási/összeolvadási projektben dolgoztam tanácsadóként. Egységes jövőkép és filozófia alapján dolgozó szervezeti működés kialakításában támogattuk a vezetőket képzési programokkal, a tervezési és kommunikációs folyamatok alakításával és HR rendszerek fejlesztésével.

Sokat dolgoztam az outdoor tréningek eszköztárával is, elsősorban alacsony kockázatú, de intenzív tanulási élményt nyújtó együttműködést és vezetői készségeket fejlesztő keretek között.

Az elmúlt években a hangsúly a vezetőképzésre és az egész szervezetet érintő változások támogatására került. Néhány fontos projekt a közelmúltból:

  • T-Systems – Vállalati integrációs folyamat
  • TEVA – Vezetőfejlesztési és team coaching folyamat kutatási vezetők részére
  • MAG Zrt. – A felsővezetés támogatása a szervezet létrejöttétől a „normál üzletmenet” kialakításáig, majd a működés továbbfejlesztésében. Együttműködés-fejlesztő műhelymunkák a felsővezetői csoportnak, működésfejlesztő nagycsoportos workshopok, egész szervezetet megmozgató kommunikációs alkalmak. 
  • ING Lízing – Kultúrafejlesztési projekt a Human Synergistics megközelítésre építve, felsővezetői workshopok és nagycsoportos műhelymunka alkalmazásával 
  • BAT – coaching készségeket fejlesztő és szemléletformáló tréning kialakítása és csoportok vezetése, Változástámogató tréningek és nagycsoportos műhelymunkák


Privát + egyéb

Feleségemmel, két lányunkkal és fiunkkal Vácon élünk.

Fontos számomra, hogy energiám egy részét pro bono alapon, tágabb környezetem hasznára fordítsam, így vezettem nagycsoportos workshopot a Rajk Szakkollégiumnak és lányaim iskolájában is, de bekapcsolódom szakmai konferenciák szervezésébe és a Common Purpose programjaiba is.


 

 

 


Új Magyarország Fejlesztési Terv