Echter Edina

Szervezetfejlesztési tanácsadó

„Elnézést, nem ismertem meg – nagyon megváltoztam”
Tanácsadói munkámról:

2008 végén döntöttem úgy, hogy 14 év HRes és vezetői munka után szervezetfejlesztő tanácsadóként folytatom az életem. Sok minden változott az azóta eltelt időben bennem, körülöttem, de van, amit nagyon szeretnék nem elfelejteni: hitem a HR szakmában, és abban, hogy (mint egyik egykori főnököm mondta) „mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy jól vezessék”. 
Fontos számomra a rendszerszemlélet, mert abban hiszek, hogy ez teremti meg a megfelelő kereteket ahhoz, hogy ki-ki megtalálja a helyét, és saját hozzájárulási módját ahhoz, hogy önmaga, egy csapat, vagy cég elérje a céljait. De éppen így hiszek abban is, hogy ha nem dolgozunk az egyénnel, egyéni szinten, akkor a rendszerek, struktúrák értelmetlen, merev korlátokká válnak. 

Szakmai bemutatkozó:
2009 - OD Partner:         Szervezetfejlesztési tanácsadó
2004 – 2008 MOL:           Kompetenciafejlesztési vezető, MOL Csoport
1995 – 2004 Frito Lay:    Termelésért felelős szervezetfejlesztési vezető, EMEA régió
       Értékesítésért felelős szervezetfejlesztési vezető, EMEA régió
                                     HR Vezető, Lay’s Magyarország
                                     HR Vezető, Baltikum
                                     HR Generalista, Pepsi Cola Magyarország
                                     HR Asszisztens, Lay’s Magyarország
1991 – 1996                    Közgazdaságtudományi Egyetem

Szakmai tapasztalat: 
2008 óta dolgoztam egész szervezetet érintő kultúraváltási folyamatban; mátrix szervezetben működő csapat együttműködését segítő helyzetben; támogattam HR szervezeteket új rendszerek bevezetésében szakmai kérdésekben, és abban, hogy hogyan tudnak ezekben a helyzetekben jól együttműködni vezetőkkel. Dolgozom egyéni coaching folyamatban, és támogatok HR csapatot abban, hogy miként tudnak jól együttműködni közösen kitűzött célok érdekében. Hiszem és remélem, hogy velem dolgozó ügyfeleink legalább annyit tanulnak, és tapasztalnak ezekben a helyzetekben, mint én.
„Előző életemben” építettem fel-, és le céget; megálmodtam, vezettem be és „racionalizáltam” (J) rendszereket; vezettem 2 fős csapatot és 30 fős szervezetet. Dolgoztam magyar és nemzetközi környezetben; volt egy és három vezetőm; megéltem a multikulturális környezet építő és romboló hatását. 

Privát/Egyéb: 
Voltam szabad, szárnyaló, és tehetetlen. Megéltem a döntéseim következményét, és felszabadító erejét. És azt, hogy utazni kell....

Új Magyarország Fejlesztési Terv