Fejér Péter

Szervezetfejlesztési tanácsadó, ügyvezető partner

Tanácsadói munkámról

Legszívesebben ahhoz járulok hozzá, hogy ki-ki a saját életében nagyobb felelősséget tudjon vállalni. Minden nehéz helyzetben, konfliktusban ott rejlik a felismerés: én vagyok a felelős a saját életemért.

Minden változási folyamatot támogatni akarok, amelynek az élén egy olyan vezető áll, aki valóban akar valamit, akinek fontos az igazság, és aki nem áll meg akkor sem, amikor kiderül, hogy a problémának ő is része. Legszívesebben felső vezetőkkel dolgozom, mert az ő személyes változásuk jelenik meg leginkább az általuk vezetett szervezetben.

Törekszem arra, hogy a munkám során valami olyan történjen meg velünk, ami után már nem tudjuk pont úgy élni az életünket, mint az előtt.

 

Önismereti és szakmai képzések

2000-2002      IBS másoddiplomás Szervezetfejlesztő-szupervizor képzés, hallgató.

1993-1999      Eötvös Lóránt Tudományegyetem, Szociológiai Intézet, szociológus szak.

1989-1992      Pénzügyi és Számviteli Főiskola, pénzügy szak, pénzintézeti szakirány.

1984-1988      Berzsenyi Dániel Gimnázium, spec. matematika osztály, Budapest

 

Szakmai tapasztalataim

Leginkább vezetésfejlesztési és változásmenedzsment folyamatokban dolgoztam az elmúlt években. Többnyire a menedzsmentet támogatom abban, hogy egyértelművé tegye a szervezeti célokat, vonzó jövőképet fogalmazzon meg, elkötelezze a vezetőit a változás megvalósítása mellett. Ahány cég, annyi feladvány. Az utóbbi években gyakori az üzleti modell váltás, a másodfokú változás megvalósításának művészi kihívása vagy éppen saját magunk meghaladásának, megújulásának feladata.

Izgat az is, hogyan nyerhető vissza egy vezetői csapatban a beszélgetés képessége. Azaz annak a képessége, hogy saját magamat képviseljem és kíváncsi legyek másokra. Hiszek a beszélgetés erejében. A legtöbb probléma megoldható ezen egyszerű eszközzel. Ezt támogatom vezetői csapatok együttműködés fejlesztő tréningjein vagy team coaching folyamatokban is.

Szupervizorként 2002 óta több (80 folyamat, 730 alkalom) egyéni és team coaching folyamatot kísértem végig. 

Hiszek abban, hogy nincs idealizált vezetői szerep. Minden vezetőnek saját magának kell definiálnia azt a szerepet, amit be akar tölteni úgy, hogy közben minél közelebb legyen magához. A hatékony és sikeres vezetői munkának szerintem ez az alapja.

 

Néhány fontos projekt a közelmúltból

T-Systems – Szervezetfejlesztési folyamat vezetésfejlesztési (egyéni- és team coachingok) projektekkel, együttműködés és működés fejlesztő tréningekkel, nagycsoportos workshopokkal.

Magyar Telekom – Egyéni és csoportos felsővezetői team coaching folyamatok.

Erste Bank – TOP 50 elkötelezettség workshop, felsővezetői team coaching folyamat. 

Egyéni és team coaching folyamatok – BAT, BGF, Biokör, Coca Cola, Deloitte, DHL Supply, Friesland, Grundfos, GSK, Invitel, IT Jobs, KPMG, K&H Bank, Lay’s, Magyar Energia Hivatal, Magyar Telekom, Mavir, MOL, MVM, ING lízing, OMD, OTP, Philip Morris, Saatchi&Saatchi, Scale, Segece, Phd.


 

 

Új Magyarország Fejlesztési Terv