Frisch Anita

Szervezetfejlesztési tanácsadó, partner


Egyensúly. Erre törekszem évek óta. 2009-ig leginkább a „milyen típusú munkák”, illetve a munka-barátok-buli-sport vonatkozásában, most pedig leginkább a lányom-férjem-munka-kikapcsolódás négyszögében.

 

 Tanácsadói munkámról

Legfontosabb célom az, hogy támogassam a csoportokat és az embereket abban, hogy nyíltabban, őszintébben és személyesebben tudjanak beszélni céljaikról, konfliktusaikról, érzéseikről és teljesítményükről. Ügyfélkapcsolataimban magam is ilyen kommunikációra törekszem, nagy figyelmet fordítok arra, hogy a valódi probléma megoldásán dolgozzunk. Mostanában leginkább az Appreciative Inquiry alkalmazása izgat a szervezeti változások támogatásában. Nem csak a változásokban, hanem általában a munkámban és a magánéletemben is egyre fontosabb számomra, hogy az erősségek kiaknázásán, észrevételén legalább annyira dolgozzam, mint a problémák megoldásán.

 

Önismereti és szakmai képzések

Appreciative Inquiry képzések, 2012-2013

Next Generation Training Programme, 2008-2009

Cape Cod Training Program 2007-2008

Két- és Többszemélyes Rendszerek, Gestalt alapú képzés, 2006

Flow Coaching School 2007

Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Vezetés-Szervezés szakirány, 2000

 

Szakmai tapasztalat

10 éve dolgozom az OD Partnernél tanácsadóként. Eleinte junior tanácsadóként leginkább készségfejlesztő és együttműködés-fejlesztő tréningeken, az elmúlt években pedig a vezetőfejlesztő programok vezetése mellett egyéni és csoportos coaching folyamatokat, valamint komplex szervezet- és működésfejlesztő projekteket vezettem. Részt vettem az OD Partner legtöbb kutatási projektjében is, ezek eredményeit gyakran használom leginkább vezetőfejlesztési folyamatokban. Leginkább olyan helyzetekben szeretek dolgozni, ahol hosszú távú ügyfélkapcsolatban, jó bizalmi légkörben dolgozhatunk.

 

Néhány fontosabb projekt a közelmúltból:

MOL – szervezetfejlesztő folyamat a HR osztály részére (Development Center, készségfejlesztő és együttműködésfejlesztő tréningek, vezetői működésfejlesztés)

ING Bank Zrt. - Vezetőfejlesztési folyamat: 360 fokos visszajelzés és vezetőfejlesztő tréningek, felsővezetői együttműködésfejlesztés

E.ON Földgáz – Tehetségprogram: készségfejlesztő tréningek, shadow coaching, egyéni coachingfolyamatok

BAT - coaching portfolio, coaching tréningek, együttműködésfejlesztés, coach-trainee workshopok

Nokia -  Leadership challenge tehetségprogram középvezetők részére (készségfejlesztés, együttműködés-fejlesztés, csoportos coaching)

Új Magyarország Fejlesztési Terv