Virág Orsolya

“Az élet 10%-a, ami veled történik, és 90%-a, ahogyan reagálsz a történésekre.” 

/John C. Maxwell/


Hiszek abban, hogy minden ember akkor képes elérni leghatékonyabban személyes céljait, és akkor éli legteljesebben az életét, ha megfelelő önismerettel rendelkezik, tisztában van egyéni céljaival, és döntéseit felelősséggel hozza meg, szem előtt tartva környezetét és saját értékrendszerét.


Tanácsadói munkámról

2012-ben döntöttem úgy, hogy a vállalati HR-ből kilépve szervezetfejlesztői tanácsadóként folytatom a munkámat. A fejlesztői szemlélet már régóta fontos része mind szakmai- mind magánéletemnek. Bár még csak egy éve dolgozom az OD Partnernél, rengeteg új tapasztalatot szereztem, és széles körben tudtam hasznosítani eddigi tudásomat is. 

Céges kereteken belül és a magánéletemben is folyamatosan arra törekszem, hogy támogassam a környezetemben lévőket abban, hogy fel tudják tárni egy adott helyzethez, személyhez, témához, nehézséghez kapcsolódó valódi viszonyukat, és megtalálják a számukra leghatékonyabb megoldást, továbblépési lehetőséget. 


Szakmai bemutatkozó

2013 –          OD Partner: Szervezetfejlesztési tanácsadó

2006 – 2012   MOL: Szakmai titkár, HR Ügyvezető Igazgató mellett, MOL csoport

                              HR Partner, IES S.p.a. (MOL csoport leányvállalata, Olaszország)

                              Kompetenciafejlesztési szakértő, MOL csoport

2005 –   International Communication Sciences and Technology Association: Konferenciaszervező munkatárs

2004 –          British American Tobacco Hungary: HR gyakornok


Tanulmányok

2013–             Nemzetközi Gestalt Terapeuta Képzés

2008–2009      SZEVA: Szervezetfejlesztési és Változáskezelési Tanácsadó Képzés (Flow)

2000–2006  Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástudományi Kar, Vezetés-Szervezés főszakirány, HR Specializáció


Szakmai tapasztalat

Az elmúlt közel 10 évben – miközben számos nemzetközi vezetővel és kollégával, interkulturális csapatokban dolgoztam – részem volt megtapasztalni ennek csodáját és csapdáit, a lehetőségeket szintúgy, mint a korlátokat.

Mindez idő alatt részt vettem vállalati csoportszintű és regionális HR rendszerek, programok kialakításában, és koordináltam ezek bevezetését (HR adatbázis, Tehetségmenedzsment, Vezetésfejlesztés, Vezetői és Szakmai kompetenciarendszerek témákban). 

Szakmai támogatást nyújtottam adott HR szervezetek fejlesztéséhez, átalakításához, struktúra és működés szempontjából, továbbá a HR stratégia kidolgozásához. Munkám része volt a HR vezetők munkájának összefogása, és a folyamatos kommunikáció és koordinálás a hatékony együttműködés elérése érdekében. Továbbá a HR csapatba érkező új kollégák szakmai beilleszkedésének támogatása. 

Az utóbbi egy évben pedig kiszélesedett a világ, számos cég fejlesztői és változási folyamatában vettem részt trénerként és tanácsadóként, kamatoztatva eddigi tapasztalataimat. Mindeközben rengeteg újat tanultam a kollégáimtól és az ügyfeleinktől egyaránt. 


Néhány 2013-as projekt 

T-Systems: együttműködés fejlesztő programok kisebb és nagyobb csapatok számára 

AON: Egyéves Nemzetközi Tehetségprogram 

Richter: Egyéves Vezetőfejlesztő Program

Erste, Richter: Teljesítménymenedzsmenthez kapcsolódó tréningek 

AON, Richter, Telemax: 360 fokos visszajelzés 

HR Business Partner Kutatás 2013


Privát / Egyéb

Életemet átszövi a tánc- és a mozgás szabadsága, a zene élvezete, az utazás, a tanulás és az új felfedezésének izgalma, a fotózás, az írás és olvasás nyugalma. Rajongok az ízekért, hiszek abban, hogy a főzés és az étkezés is egyfajta művészet. Hiszem, hogy minden embertől tanulhatok valamit, és ezt adhatom cserébe én is. Új Magyarország Fejlesztési Terv