Készségfejlesztés

A készségfejlesztés hatékonysága tapasztalatunk szerint leginkább azon múlik, hogy a résztvevők számára mennyire lesz releváns a tréning tartalma és hogy mennyire motiváltak a fejlődésre. Éppen ezért a módszertani sokszínűség mellett a tréningek testre szabására, a szervezeti környezethez való illeszkedésre koncentrálunk készségfejlesztő folyamatainkban.

Az OD Partner a készségfejlesztést jellemzően egy szervezetfejlesztési folyamat részeként, annak igényeiből kiindulva valósítja meg. Készségfejlesztő programjaink valósultak meg például vezetőfejlesztési folyamatok, tehetségprogramok részeként, a HR újrapozícionálási folyamatában és középvállalatok gyors növekedési igényét támogató szervezetfejlesztésben.

 

Más fejlesztésekhez hasonlóan, a készségfejlesztés is folyamatban történik. A folyamatnak része az igények pontos felmérése (ahol gyakran módosul is a tréning fókusza, a fejlesztendő készségek köre), a kapcsolatfelvétel a résztvevőkkel, vezetőikkel és a megrendelővel (leggyakrabban a HR-rel), a készségfejlesztési beavatkozás, valamint az utókövetés.


Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a résztvevők már a készségfejlesztő folyamat elején tudják, hogy miért is vannak ott. Ehhez vagy az szükséges, hogy a résztvevő fejlődési igénye saját önértékeléséből és vágyaiból táplálkozzon, vagy az, hogy a résztvevő felé konkrét és egyértelmű vezetői elvárások érkezzenek.

 

A készségfejlesztésre leggyakrabban használt módszertan az egy- vagy többalkalmas 1,5-2 napos tréning. Ugyanakkor tapasztalatunk szerint nagyon jó hatékonysággal fejleszthetők különböző készségek egyéni coachinggal, shadowinggal, team coachinggal (szupervíziós esetfeldolgozással) és DC alapú tréninggel is.

 

Készségfejlesztést az elmúlt években az alábbi témákban végeztünk: asszertivitás, delegálás, konfliktuskezelés, motiváció/motiválás, önismeret, ügyfélkapcsolat-menedzsment, együttműködés-visszajelzés, kommunikáció, tárgyalástechnika, vállalati eladás.

Új Magyarország Fejlesztési Terv