Kutatási módszertanunk

Gyakorlati kérdések + tudományos alaposság = értékes eredmények 

 

 

Kíváncsiak vagyunk...

 

HR vezetőkkel,  rutinos vezetőkkel  vagy akár a pályakezdőkkel nap mint nap  beszélgetve számos olyan visszatérő kérdéssel és dilemmával  találkozunk, amelyek nem csak a vállalati szervezetből, hanem a hétköznapokból is mindannyiunk számára ismerősek.


Mai világunk változó értékei, elvárásai és lehetőségei tükröződnek bennük.


Miért akar mindenki vezető lenni?

Tényleg túlságosan türelmetlen a munkaerőpiacra lépő fiatal generáció?

Valóban stratégiai üzleti partnerek a HR-esek, vagy inkább a tyúkanyó szerepet várják tőlük?

Kiégnek a fiatal felsővezetők?

Hogyan lehet a munkát és a magánéletet összehangolni?

Milyen irányokban lehet továbblépni 15 év multinacionális karrier után?

Melyek azok az új HR trendek, amelyeknek fontosak és  itthon is  reálisan alkalmazhatók?


Kutatási eredményeink gyakorlati útmutatók

 

Hiszünk abban, hogy a gyakorlati fókuszú, de akadémiai igényességgel készített kutatásaink olyan rálátást és mélyebb megértést adnak a témában felmerült dilemmákra, amelyek üzleti és HR vezetői szempontból is közvetlen gyakorlati üzenetekkel bírnak illetve a karrierépítők számára is tanulságosak lehetnek.


A kutatást végző csapatok összetételénél a szakmai hozzáértés, gyakorlati tapasztalat és a tudományos háttér egyensúlyára törekedtünk: az OD Partner tanácsadói mellett tapasztalt és gyakorló HR vezetők, illetve a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói működnek közre. A kutatásaink eredményét szponzoraink üzleti szervezeteiben, saját üzleti gyakorlatuk fejlesztése érdekében, belső workshopokon is feldolgozzuk.  A kutatások eredményeit a szponzorokon túl természetesen  több  más célcsoport számára is elérhetővé tesszük.


A jövő HR-esei, munkavállalói és vezetői az egyetemi HR kurzusokon és tankönyveikben is  találkozhatnak eredményeinkkel, amelynek segítségével  már tanulmányaik során a hazai realitásokhoz kapcsolódhatnak, a szélesebb szakmai közönség  tudományos és üzleti publikációkban, valamint hazai és nemzetközi és konferenciákon rendszeresen találkozhat munkánk eredményével.


A jelenlegi egyetemi HR alaptankönyv – Bokor és társai (2008): Emberi Erőforrás Menedzsment – jelentős mértékben épít a HR Innovációs kutatás eredményeire. A könyvet itt rendelheti meg.


Új Magyarország Fejlesztési Terv