Bánki Nikolett

Bánki Nikolett

Szervezetfejlesztő

Credo

Egyetemi tanulmányaim során ismerkedtem meg a szervezetfejlesztéssel, mondhatni “szerelem volt első látásra”, melynek beteljesedése 2022-ben történt meg azzal, hogy 6 multinacionális vállalati környezetben töltött év után az OD Partner Kft. munkatársává váltam szervezetfejlesztői tanácsadóként. Szervezetfejlesztői munkám során a legfontosabb értékek számomra a bátorság, felelősségvállalás és rendszerszemlélet, melyek iránytűként szolgálnak számomra és szakmai identitásom szerves részét képezik. Trénerként mindezek mellett nagyon hiszek a kapcsolódás, közös gondolkodás, jó hangulat (és humor) tanulási hatékonyságra gyakorolt pozitív erejében, s kiemelten fontosnak tartom, hogy a résztvevők szemléletformáló (akár hiedelem-romboló) tapasztalatokkal gazdagodjanak az alkalmak során.

Szakmai érdeklődés

Szerteágazó érdeklődési köröm palettáján kiemelt helyet képviselnek a szervezeti diagnosztikák, a projektek során legszívesebben személyes interjúk keretében ismerem meg ügyfeleink helyzetét. Hiszem, hogy ezt a módszertant követve már a helyzetfeltáró beszélgetések alkalmával nagyobb eséllyel jelenik meg a tettvágy a szervezet különböző szereplőiben, melynek megléte bármilyen szervezeti változás sikerességéhez elengedhetetlen. Mindemellett szívesen olvasok és képzem magam az emberközpontú változásvezetés, a tanuló szervezeti működés, valamint az agilis szervezeti transzformációk témaköreiben is.

Személyes

Egy közvetlen, nyitott, energikus embernek tartom magam, aki könnyen és szívesen teremt kapcsolatot másokkal és erős hivatástudattal, őszinte motivációval viszonyul a szervezetfejlesztési szakmához. Szabadidőmben sok időt töltök családunk két cicájával és kutyusaival, szívesen kapcsolódok ki egy-egy szórakoztató sitcom sorozat mellett, imádok utazni és reggelizni, valamint az egészséges életmód fontosságának elméleti felismerése mellett erősen próbálkozok annak gyakorlati kivitelezésével is.