Jakó Melinda

Jakó Melinda

Szervezetfejlesztő

Credo

Coach és team coach vagyok. Az emberekben és csoportokban lévő fejlődési potenciált és a változási erőforrásokat keresem, amikor belépek az ügyfél világába. Arra fókuszálok, hová tudom eljuttatni az ügyfelet, hol van a szenvedélye és milyen támogatásra van szüksége ahhoz, hogy a felismeréseit cselekvésbe fordítsa át.

Különösen inspirál, hogy a kliens dilemmái mögött milyen tágabb emberi és üzleti kontextus jelenik meg. Jelenlét, élesség, folyamatalapúság, felelősség, hitelesség – ezek a legfontosabb hívószavak, melyek mentén leginkább megélem a fejlesztési helyzeteket.

A legeredményesebb akkor tudok lenni, ha erős bizalmi szövetséget tudok kötni egy vezetővel vagy csoporttal a változásra és közös folyamatra. Azokban a szervezeti kultúrákban tudok jól dolgozni, ahol van kíváncsiság, a különbözőség hozzáadott érték, bátran lehet alkotni és fontos az eredményesség.

Szakmai háttér

Meghatározó szakmai forrásaim:

  • Meggyőződésem, hogy a szervezetek legkisebb körülhatárolható egységében, a csapatmunkában érhető el a legintenzívebb fejlesztői hatás. A team coach módszertanok közül ezért szeretem az action learning módszertant, mert intenzív tanulás mellett a megoldásra is fókuszál.
  • Régóta élvezem a Gestalt megközelítés erejét. Meglévő mintázatokat keresek a szervezeti dinamikában, és erre reagálok tanácsadóként. Az ügyféllel közösen hozzuk létre a válaszokat.

Magamról

Szabadidőmben a saját utamat járom. Erdőben, barátokkal vagy futva, egyedül. Kiskamasz lányommal geocachingelünk. Színházban a kortárs, provokatív darabok érdekelnek.