Zsigmond Vanda

Zsigmond Vanda

Szervezetfejlesztő

Credo

Már tizenéves koromban sem elégedtem meg azzal, „ami van”. Hittem és hiszem, hogy lehet máshogy, lehet jobban. Célom, hogy segítsek: embereknek, pároknak, csoportoknak, szervezeteknek, akár a társadalomnak abban, hogy többek, jobbak, mások legyenek. Szeretem látni mindenben, mindenkiben azt, amivé válhat: a potenciált, a saját lehetőségét, és ehhez hozzásegíteni őt. Még inkább szeretem azt, amikor látom, hogy eljut saját határaihoz, vagy akár át is lépi azokat, (így lesznek korlátokból kiugrópontok). És szeretek mindebben segíteni: figyelni, jelen lenni, visszatükrözni, támogatni, elfogadni azt, ahol tart, és megadni azokat a feltételeket, amik segítségével képes saját belső erőforrásainak kibontakoztatására, mindezt egyre növekvő tudatossággal, önismerettel. Hiszem, hogy a szervezetet a saját belső feltételei és az őt körülvevő környezettel való interakciója határozza meg, leginkább elfogadással és az igényeiket érzékelő hozzáállással segíthetjük a virágzásban. Nem szabhatjuk meg számára az egyenes utat – hiszen nincs is – , viszont támogathatjuk abban, hogy rátaláljon a saját optimális fejlődési útjára, folyamatára.

Szakmai érdeklődés

Pszichológusként végeztem az ELTE-n, 2015-től személyközpontú szemléletben is képződöm. Ezek előtt – közben – után – mellett nyitott vagyok a világra, megragadom azokat a helyzeteket és lehetőségeket, amikor tanulhatok, workshopokon, képzéseken, tréningeken, kurzusokon, konferenciákon, miegyében vettem és veszek részt.

Személyes

Természet. Erdő. Bükk. Tájfutás, diósgyőri tájfutók. Utazás. Tánc. Nyújtózkodás. Találkozások. Tudatosság: környezetemben, működésemben. Konnekt Mentorprogram. Művészetek: kiállítások, alkotás.