Image
Leginkább azok a rosszul strukturált helyzetek szólítanak meg Bennünket, amelyek a gyors és kiszámíthatatlan változások miatt mostanában gyakran kialakulnak. Van, hogy nem látszik egyértelmű válasz a továbblépéshez – ilyenkor segítünk irányt és energiát teremteni a változásokhoz.  

Hogyan?

Párbeszéddel és minőségi figyelemmel
 
Már az igény definiálásakor arra törekszünk, hogy támogatásunkkal a változások kezdeményezője új felismerésekkel menjen el a találkozónkról. Az egyik legfontosabb képességünk, hogy az érintettek széles körét megszólító, minőségi párbeszédet tudunk kialakítani. Az ebből fakadó felismerésekből jöhet létre a változáshoz szükséges energia is. 
 
Informális hálózatok kulcsszereplőinek bevonásával
 
Az információ gyorsabban terjed a folyosón, mint az Intraneten. Az organigram legtöbbször nem mutatja meg, hogy kinek van a legnagyobb hatása a szervezetben. Ezért megkeressük és bevonjuk az informális hálózatok kulcsszereplőit, és úgy alakítjuk az együttműködés terepeit, hogy azok valóban a változások fórumai lehessenek. 
 
A szervezeti kultúra kiemelt kezelésével
 
A szervezeti kultúra azt mutatja meg, „hogy szoktuk itt csinálni a dolgokat”. Tudatos beavatkozásokkal a szervezeti kultúra a változások motorjává léphet elő. Itt ragadhatók meg leginkább egy szervezet működését meghatározó értékek és alapfeltevések is. Ennek minősége és konzisztenciája határozza meg a strukturális vagy stratégiai változások végső sikerét.  
 
Rendszerszemléletű megközelítéssel
 
A szervezeti komplexitást nem lehet alábecsülni. Minden mindenre hatni fog, minél komplexebbek a szervezetek és a környezet, annál inkább. Nincsen egy jó út, az éppen jónak tűnőt akkor fogjuk tudni együtt kiválasztani, ha az egyéni szintű változások mellett figyelmünket a csapatszintű együttműködések és kapcsolódások fejlesztésére fordítjuk. 
 

Mire törekszünk?

  • Ha sikeres egy változástámogatás, az jó hír. De sikernek azt tekintjük, ha mindeközben erősödik a szervezet változási képessége, hiszen erre van leginkább szükség. 
  • Olyan szervezeteket szeretnénk támogatni, akiknek az is fontos, hogy a munkatársak számára hosszú távon is vonzó és motiváló környezetet teremtsenek.
  • Célunk, hogy a szervezeti változások innovatív lépések, a lehetőségekre adott válaszok lehessenek a külső korlátoknak való kényszerű  megfelelés helyett. 
Image

ELKÖTELEZETTSÉG
 
 

Image

HUMAN SYNERGISTICS
 

Image

KOLLABORÁCIÓ

 

Image

STRATÉGIA ALKOTÁS ÉS LEBONTÁS
 

Image

STRATÉGIA MEGVALÓSÍTÁS TÁMOGATÁSA

Image

SZERVEZETI
KULTÚRA

Image

APPRECIATIVE INQUIRY

Image

TRANSZFORMÁCIÓ
 

Image

HÁLÓZATKUTATÁS
 

Image

ÜZLETI VÁSZON
 

Image

VÁLTOZÁS-MENEDZSMENT

Image

PRESENCING
/THEORY U